Historia e MarioMario është tani një karakter video lojë të njohur dhe të njohur në mbarë botën. Për të zbuluar historinë interesante të këtij hidraulik të jashtëzakonshme, ne do të rindërtojë historinë e saj.

Krijimi Karakteri.

Karakteri Mario është krijuar në vitin 1981 nën goditje stilolaps e japonez Shigeru Miyamoto. Së pari i njohur si \x26quot;Jumpman\x26quot;, ai bëri paraqitjen e tij të parë në \x26quot;Donkey Kong\x26quot; lojë nga Nintendo, si qu\x26#39;héros, misioni i të cilit është për të shpëtuar të dashurën e tij Pauline. Ajo është gjetur edhe në \x26quot;Donkey Kong Jr\x26quot;, lëshuar në vitin 1982. Plumber do quajt më vonë \x26quot;Mario\x26quot; për nder të pronarit të lokaleve parë Nintendo në Shtetet e Bashkuara, Mario Segali, sidomos për të ngjashmërisë së saj me karakteri.

Mario është një karakter karakterizohet me mustaqe e tij, kapak e tij të kuqe dhe pantallona të gjera blu.

Kështu fillon historia e jashtëzakonshme e Mario.Lojëra Mario.

Pas lojërat e para të suksesshëm \x26quot;Donkey Kong\x26quot; dhe \x26quot;Donkey Kong Jr\x26quot; Nintendo nis në vitin 1983 lojën \x26quot;Mario Bros. \x26quot;Në cilin Luigi, vëllai i vogël i Mario, bëri paraqitjen e tij. Kjo është një lojë që është luajtur në Nintendo Entertainment Sistemit konsol (SHKP), i cili mund të luajë të dyja. Mario dhe Luigi duhet të shpëtoj tubacionet e krijesave të ndryshme mërzitur.

Në vitin 1985 është lëshuar edicionin e ri të lojës Mario titulluar \x26quot;Super Mario Bros. \x26quot;Në cilin Mario ka aftësitë e reja të tilla si duke kërcyer mbi armiqtë ... Loja ballafaqohet me një sukses i jashtëzakonshëm në Perëndim (Evropë dhe SHBA), në ndeshjen e parë të Nintendo, SHKP, për t\x26#39;u shpërndarë në Perëndim. Në këtë lojë, Mario reinvents dhe ridefinon zhanër lojë aventurë dhe platformë.

Suitat e lojës \x26quot;Super Mario Bros. \x26quot;\x26quot; Super Mario Bros. 2 \x26quot;dhe\x26quot; Super Mario Bros. 3 \x26quot;, doli në vitin 1986 dhe 1988.

Karaktere të reja ishin futur, të tilla si Princess Peach është e dashura e re e Mario, Toad i cili është duke vuajtur Peach dhe Browser është armik i betuar i Mario dhe të cilët do të jenë të kënaqur për të hequr Peach malinje . Është rreth kësaj që formon aventurat e shumta të Mario.

Në vitin 1989, Loje \x26quot;Super Mario Land\x26quot; është nisur në Game Boy, Nintendo konsol ri i cili është atëherë më i shitur konsol në botë. Ky është titulli i parë në të cilin Princesha Daisy, të dashurën Peach Princess-së, bëri paraqitjen e tij.

Në vitin 1990, në \x26quot;Super Mario World\x26quot; konsol lojë Super Nintendo Entertainment System (SNES) është parë për herë të parë një dinosauri adorable quajtur Yoshi, i cili do të bëhet shoqërues i pandashëm i Mario.

Qenë gara lojra Mario Kart? Ajo ishte në vitin 1992 që lëshuar ndeshjen e parë gara \x26quot;Super Mario Kart\x26quot;. Ajo konsiderohet si një nga lojërat më të këndshëm të gjithë racës kohë!

Mario Adventure është një moment historik në vitin 1996 me ardhjen e 3D! Lojtaret do të zbuloni Mario nga kënde të ndryshme me të lojës \x26quot;Super Mario 64\x26quot; lëshuar nga Nintendo 64 (N64) tastierë.\r\x3cbr\x3eLojë \x26quot;Super Smash Bros \x26quot;Lëshuar në vitin 1999 është një koncept i ri i lojrave Mario. Këtë herë Mario dhe karaktere të tjera Nintendo do të konkurrojnë në beteja të shumta në mënyrë të fitojë me armë që panatyrshme si njëri-tjetrin (hammers, Pokeballs ..). E njëjta gjë vlen për lojë \x26quot;Mario Tennis\x26quot;, lëshuar në vitin 2000 për N64, ku kemi gjetur një lojë tenisi plotë të veprimit dhe humor.

Në vitin 2002 është lëshuar e re Nintendo konsol, Nintendo GameCube. Ju mund të shihni vëllanë e Mario, Luigi, duke e bërë debutimin e tij si karakter të çojë në \x26quot;feudali Luigi-së\x26quot;. Loje Mario i parë që do të dalë në GameCube Nintendo është \x26quot;Super Mario Sunshine\x26quot;, ku ai akuzohet në mënyrë të gabuar se ka etiketuar një ishull parajsë.

Shumë lojra Mario kanë dalë në ndërkohë, por lojë garash \x26quot;Mario Kart DS\x26quot;, lëshuar në vitin 2005 për të ri Nintendo DS konsol ka shitur mbi 16 milionë kopje. Kjo lojë ofron një përdorim parë të Wi-Fi

Dhe si ju ndoshta e dini, Nintendo kishte një kulm të vërtetë me lirimin e saj të ri Nintendo Wii konsol në vitin 2007. Lojëra Mario lirua me këtë tastierë janë të gjithë zemërim si njëri-tjetrin, sidomos me \x26quot;Mario Kart Wii\x26quot; ( 2008), \x26quot;New Super Mario Bros. Wii \x26quot;(2009) ...

Kështu vazhdon suksesin e pabesueshme e anije të saj Nintendo ikonë Mario!.


Lojëra TONA MARIO